Keukendeurtjes vervangen en 4 andere klussen

In deze blog geeft Kuiper Keukenrenovatie een kijkje in de keuken. Welke topprojecten hebben wij de afgelopen weken afgerond? Kijk mee en leer meer over onze diensten.

Keukendeurtjes vervangen en 4 andere klussen

De keuken is een veel bezochte ruimte in elk huis. Kinderen gooien hun tas op de keukentafel na school, pakken een glas, schenken de cola in en morsen soms wat op het aanrecht of zelfs de keukendeuren. Vervelend! Het komt echter elke dag wel voor. Viezigheid of vlekken op de keukendeuren. Dit komt natuurlijk niet alleen door het morsen van frisdrank of voedsel, maar ook door vette, vieze vingers die zich regelmatig over de keukendeuren bewegen. Op den duur heeft dit een schadelijk effect op de folie of panelen op de deurtjes. Dit zorgt ervoor dat na jaren van vies maken, schoonmaken en schrobben de keukendeurtjes vervangen een onvermijdbaar gevolg is.

Sommige schoonmaakmiddelen hebben direct een schadelijke effect op de keukendeuren, maar ook water en zuren in bijvoorbeeld frisdrank dragen niet bij aan het behoud de folie. Bij bijna elke keukenrenovatie zie ik dat de keukendeurtjes er hard op achteruit gaan. Dit is dan ook vaak een wens die ik hoor van mijn klanten. Een keuken renoveren kan op deze manier soms erg eenvoudig zijn. Een keukenrenovatie kost immers veel minder dan een hele nieuwe keuken ontwerpen en plaatsen. Het vervangen van de keukendeurtjes is in veel gevallen een relatief eenvoudige klus die de keukenkastjes een nieuwe look geven. 

Let op! Niet elke keukenrenovatie draait om de keukendeuren.

Ook de keukenapparatuur lijdt onder het schoonmaken en gebruik. Vandaar dat dit een van de eerste zaken is die ik bekijk. Vaak is de apparatuur zoals de koelkast nog van goede kwaliteit, maar heeft de vaatwasser of de oven wat minder geluk gehad. Deze keukenapparatuur gebruiken wij veelvuldig en loopt dus eerder schade op. Gelukkig hebben wij bij Kuiper Keukenrenovatie veel ervaring met het renoveren en plaatsen van keukens. Vandaar dat ik mijn top vijf aan klussen met jullie wil delen!

Klus 1 – Keukendeurtjes vervangen

Ik heb in de introductie al geschetst hoe keukendeurtjes vaak te lijden hebben onder regelmatig gebruik en misbruin. Veel keukens die ik zie vertonen problemen als loslatende folie op de deuren of zelfs beschadigde materialen. Denk bijvoorbeeld aan vochtschade rondom de scharnieren of bobbelingen in de beschermlaag. Water is een boosdoener en op lange termijn de grootste schadebrenger aan hout, folie en scharnieren. Buiten het verroesten van de scharnieren, trekt vocht ook in het hout en maakt dit kwetsbaar. U kunt natuurlijk wel bedenken dat kwetsbaar hout niet zo sterk is als vers hout. Dit kan lijden tot afbrokkelend hout, loslatend folie en zelfs het “ontwrichten” van de scharnieren die de keukenkast en het deurtje met elkaar verbinden. 

Klus 2 – Keukenapparatuur vervangen

Ook hier hebben we het al kort over gehad. Keukenapparatuur loopt schade op, net zoals alle apparatuur zoals de printer, computer en stofzuiger. Het probleem is dat het verwijderen en vervangen van keukenapparatuur niet zo eenvoudig is als een nieuwe printer bestellen op Cool Blue. Het vergt vaak expertise en kennis van keukens om de plaatsing veilig en goed te realiseren. Zo gebeurt het wel eens dat klanten een apparaat bestellen dat vervolgens niet onder het werkblad past. Of de wateraansluiting van de vaatwasser zit aan de verkeerde kant in de muur. In mijn jaren ervaring als keukenmonteur heb ik al deze fouten wel eens voorbij zien komen. Om deze reden raad ik altijd aan om goed onderzoek te doen óf een professional in te huren. 

Klus 3 – Keuken moderniseren

Deze klus komt vaak voor bij nieuwe kopers van een huis. Stel je voor je ziet een prachtig huis met authentieke gevel en glas-in-lood. Klinkt perfect, maar wat als de keuken ook uit 1950 stamt? Het interieur moet vaak aansluiten op de wensen van moderne gezinnen die vooral functionaliteit en design waarderen. In dit geval heeft u twee mogelijkheden: een nieuwe keuken plaatsen of de keuken strippen en cosmetisch moderniseren. Waarom moet u voor de laatste optie kiezen? Vaak is een keuken in de basis nog goed en is het mogelijk om de keuken te moderniseren met nieuwe keukendeurtjes, een achterwand, verlichting en een nieuwe werkblad. Dit kunt u aanvullen met een nieuwe spoelbak en kraan om het af te maken. Zoals u ziet is het niet altijd nodig om tienduizenden euro’s uit te geven om uw keuken te moderniseren. 

Klus 4 – Keuken in kleine woonkamer

Een kleiner appartement of kleinere woning heeft vaak minder ruimte voor een grote keuken. Dit is helemaal het geval als een tussenwand de keuken en woonkamer scheidt. Om deze reden is het nodig om creatief om te gaan met de ruimte die beschikbaar is. Soms kan het schelen door de tussenwand te verwijderen en een bar te plaatsen. Dit creëert meer ruimte en wie wil er geen open keuken met bar? Een ander voordeel is dat een open keuken met bar de keukentafel vervangt. U kunt samenkomen, eten en ontbijten aan de bar. Naast het vervangen van de keukentafel is het ook mogelijk om keukenkastjes onder de bar te plaatsen. In dit geval heeft u meer ruimte voor het opbergen van servies en glaswerk. Zowel keukenlades als keukenkastjes kunnen wij plaatsen. Een andere optie is een keuken in U-vorm. Dit zorgt voor meer ruimte op het keukenblad en een ruimtelijke indeling van de keukenapparatuur.

Klus 5 – Werkblad vervangen

Het werkblad zal op den duur ook schade oplopen. Dit kan door schoonmaakmiddelen, scherpe messen of moeilijk te verwijderen vlekken. Kuiper Keukenrenovatie kan allerlei soorten werkbladen voor u plaatsen. Van graniet tot aan kunststof. Daarbij is het mogelijk om de achterwand te vervangen en aan te laten sluiten op het nieuwe werkblad. We maken het af met een nieuwe spoelbak en een nieuwe kraan voor een compleet beeld. Zo maakt u van uw keuken een kunstwerk en kunt u weer jarenlang genieten van uw werkblad. 

Bent u benieuwd wat Kuiper Keukenrenovatie voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Paul voor een vrijblijvende afspraak.