Het gemak van een kokend-waterkraan

Hoe heerlijk is het als er thee uit de kraan komt? Gelukkig is er een oplossing in de kokend-waterkraan. Lees hier de voordelen van deze moderne techniek in uw keuken.

Het gemak van een kokend-waterkraan

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun keuken te voorzien met een van de nieuwste innovaties: de kokend-waterkraan. Een kokend-waterkraan brengt dagelijks gemak met zich mee en is een perfecte toevoeging in het huishouden. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje! 


Tijd besparend

Dat een kokend-waterkraan tijd besparend is, is een ding wat zeker is! Wachten tot het water kookt, zowel in een waterkoker als op het fornuis is verleden tijd. Binnen een handomdraai komt er kokend water uit de kraan stromen waardoor je gemakkelijk een kopje thee zet of kunt beginnen met koken. Hoe fijn is dat?! 

Kraan op kookeiland


Energie én water besparend

Had jij verwacht dat een kokend-waterkraan ook energie bespaart? Je kookt vaker water dan je denkt! Bijvoorbeeld voor een lekker ontbijtje met een gekookt ei en een kopje thee, of gewoon simpelweg om het avondeten klaar te maken. Op al deze momenten maak je gebruik van de kraan en van de waterkoker of het fornuis. Wanneer je gebruik maakt van een kokend-waterkraan, kost het je ongeveer net zoveel energie als wanneer je water kookt in een waterkoker. Een Quooker heeft bijvoorbeeld maar 10 watt nodig om tot wel 7 liter water op een temperatuur van 110°C te houden en dit kost ongeveer 5 cent per dag. Ze zijn zelfs zo energie zuinig dat ze een energielabel hebben gekregen. Doordat je precies hetgeen gebruikt wat je nodig hebt, heb je ook geen last meer van waterverspilling. Zo draag je dus ook je steentje bij aan het milieu! 


Veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop! Ook met jonge kinderen is een kokend-waterkraan de veiligste keuze. Het gevaar van een waterkoker of een pan op het fornuis is dat het gemakkelijk omgestoten kan worden en de kans op verbranding groot is. Met kokend-waterkranen hoef je hier niet bang voor te zijn en is de kans op verbranding klein.

  • De kranen hebben een beveiligde bedieningsknop en de lichtring laat zien dat er kokend water uit de kraan komt
  • Ze hebben een kinderbeveiliging waardoor kinderen niet zomaar de kokend-waterstraal kunnen activeren
  • De kokend-waterstraal bestaat uit druppeltjes waardoor het water niet spat en je niet je handen brandt aan een plens kokend water
  • Door een goed geïsoleerde uitloop wordt de kraan niet heet en verbrandt je niet je handen als je hem vastpakt of er tegenaan stoot


Zuiverder, lekkerder water

Een kokend-waterkraan is niet alleen perfect voor kokend water, maar zorgt er ook voor dat je altijd van lekker drinkwater geniet. Een kokend-water kraan zuivert het water doordat er een waterfilter in de kraan zit. Je drinkwater smaakt ook beter doordat het water continu bewaard blijft op een temperatuur van 110 graden waardoor het water goed doorkookt is en alle schadelijke bacteriën weg zijn. Zo wordt de smaak van het water niet beïnvloed en heb je altijd heerlijk zuiver water! 

Het is dus wel logisch dat de kokend-waterkraan al in één op de vijf keukens geplaatst wordt. Een kokend-waterkraan is een echte keuken musthave! Is jouw keuken de volgende? Bij Kuiper Keukenrenovatie is er veel mogelijk en kijken wij graag naar welke kokend-waterkraan bij jouw keuken past. Neem contact op voor persoonlijk advies!