5 keukenapparaten van de toekomst

De toekomst is nu met deze 5 keukenapparaten die jij MOET hebben! Kuiper Keukenrenovatie kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden om uw keuken te moderniseren.

We leven in een wereld waarin er elke dag nieuwe uitvindingen en innovaties gedaan worden. Zo ook in de keukenwereld! In deze blog beschrijven we vijf keukenapparatuur van de toekomst zodat jouw keuken met de tijd meegaat. Lees je mee?


Moderne afzuiging 

De afgelopen twee jaar hebben we een switch gezien in afzuigingsystemen. De grote, opvallende afzuigkap werd vervangen voor een subtiele, onopvallende afzuigkap. Innovatieve afzuigingsmethoden zijn daarom erg belangrijk en er zijn tegenwoordig veel dingen mogelijk. Zo kies je bijvoorbeeld gemakkelijk voor een werkbladafzuiging, inbouwunits, vlakschermen of onzichtbaar geïntegreerde afzuigsystemen. Bij Kuiper Keukenrenovatie geven wij graag advies en vertellen we je graag meer over wat er mogelijk is. 


De kraan die alles kan

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een multifunctionele kraan te gebruiken in plaats van een normale kraan. Wie had ooit gedacht dat er een kraan zou bestaan die zowel koud en warm als bruisend en kokend water kan geven? Een multifunctionele kraan kan zeker niet ontbreken in je keuken! Ben je benieuwd naar de gemakken van zo’n kokend-waterkraan? Lees dan ook eens de vorige blog. En wil je écht helemaal meegaan met de tijd, dan kan je ook eens nadenken over een Quooker CUBE! die naast kokend water, ook gefilterd en bruisend water geeft.


Inductie- en keramische kookplaten

Op dit moment kookt het merendeel op gas. Op gas koken heeft zo zijn voordelen, omdat het goedkoop is, bijna elk huis een gasaansluiting heeft en er geen aparte pannen nodig zijn. Maar koken op gas is niet goed voor het milieu en daardoor wilt de overheid dat we niet meer op gas gaan koken. Hierdoor krijgen nieuwbouwwoningen geen gasaansluiting meer en wordt het gas duurder. We gaan dus richting een groenere toekomst met inductie- en keramische kookplaten! 

Inductie is meest voorkomende elektrische vorm van koken. Het voordeel van een inductiekookplaat is dat hij alleen verwarmt als een pan op de kookzone gezet wordt. Hierdoor kan je je niet gemakkelijk branden en weet je zeker dat je nooit per ongeluk iets aan laat staan. De kookplaat wordt binnen een mum van tijd warm en energiezuinig. Let wel op dat je speciale pannen nodig hebt voor een inductiekookplaat! 

Keramisch koken is iets minder populair, maar zeker niet minder geschikt. Een keramische kookplaat is goedkoper dan een inductiekookplaat maar verbruikt wel meer energie en warmt iets langzamer op. Het voordeel van keramisch koken is dat je geen speciale pannen nodig hebt! 

Kuiper Keukenrenovatie heeft veel ervaring met kookplaten en draagt graag haar steentje bij aan het milieu!


Slimme keukenapparatuur

Slimme keukenapparatuur is de toekomst. Zo heeft Siemens een slimme oven ontwikkeld die precies weet welke stand en temperatuur hoort bij het gerecht wat je wilt maken. Daarnaast zijn er tegenwoordig al slimme koelkasten die je vertellen welke boodschappen je nodig hebt en wat je kunt koken met de inhoud van je koelkast. De slimme koelkast weet ook wanneer je producten bijna over de datum gaan en bevat over een weerfunctie en speakers. Zo’n koelkast wil toch iedereen?! 
Op het moment zijn er nog niet heel veel slimme koelkasten, maar in de toekomst zal dit aantal zeker toenemen. Natuurlijk verschilt het aantal functies per koelkast model, maar slim en innovatief zijn ze allemaal! 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden en wil jij graag je keuken opknappen en voorzien van moderne apparatuur? Neem dan contact met ons op en dan kijken we er samen naar!